1. U mlako mleko staviti kvasac i šećer da nadođe.
2. U činiji za mešenje pomešati jaja, mleko sa kvascem, prašak, so i brašno. Umesiti testo (ne sme da bude suviše tvrdo, a ni da se lepi za prste) i pokriti “streč” folijom da nadođe.
3. Naraslo testo razvući oklagijom na debljinu od 1 cm. Vaditi čašom krofne i pržiti ih u dubokom ulju dok ne porumene. Vatra ne sme biti suviše jaka.
4. Prohlađene krofne posuti prah šećerom.
Krofne
Kada poželite da se prisetite mirisa i ukusa iz detinjstva...
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus