1. U 2 decilitra mlakog mleka izdrobite kvasac, dodajte jednu kašičicu šećera i jednu kašičicu brašna i ostavite ga da nadođe. Preostalih 2,5dl mleka, 200g šećera i vanili šećer prokuvajte pa prelijte preko mlevenih oraha.
2. Nadošli kvasac pomešajte sa brašnom, omekšalim margarinom i jajetom, dodajte malo soli, na vrh noža, i umesite glatko testo.
3. Ostavite testo 20 minuta da odstoji, a zatim ga podelite na dva dela i od svakog razvijte pravougaonik, prekrijte ga filom od oraha i uvijte u manju štrudlu.
4. Položite štrudle u podmazani pleh i pecite ih na 180 stepeni oko 40-45 minuta, dok ne porumene.
5. Kada se prohlade, pospite ih mlevenim šećerom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: srbijuvolimo.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus