Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaći hleb (ovo je najbolji recept)

Ništa lepše nego kad kuću obavije miris vrućeg pečenog domaćeg hleba...mmmmm

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Izmešajte đumbir, kvasac, šećer i vodu pa ostavite da se kvasac digne, oko pet minuta. U posebnoj posudi pomešajte , so, pecivo jogurt i sve umešajte u posudu sa kvascem.


Sastojci:

Potrebni sastojci: Kocka kvasca Kašičica šećera ¼ šolje tople vode 1 jogurt Prstohvat đumbira u prahu ¼ šolje putere, otopljenog Malo soli 1/2 kesice praška za pecivo 6 šolja belog brašna

U tu smesu dodajte tri šolje brašna i počnite mešati, lagano da se svi sastojci sjedine. Nakon toga umešajte puter pa polako dodavajte preostale tri šolje brašna da dobijete glatko testo.

Testo umesite i stavite u posudu koju ste prethodno premazali sa malo ulja. Sa uljem premažite i testo, pokrijte čistom krpom i ostavite da nadolazi 1 ½ sat.

Kad je hleb nadošao, vreme je da ga premesite. Izvadite testo iz posude, podelite ga na dva dela i oblikujte dve vekne i stavite ih u dva kalupa za hleb. Testo ponovo pokrijte krpom i ostavite još 45 minuta.

Dok testo ponovo nadolazi, uključite rernu da se greje na 200C.

Kad je hleb narastao i drugi put, malo ga posecite na 2-3 mesta kao na slici stavite ga u rernu i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni, možete ga prekriti folijom za vreme pečenja da ne dobije boju, prerano.

Nakon 45 min. izvadite hleb iz rerne i premažite otopljenim puterom pa ostavite da se malko prohladi, prvo u kalupima, 10 minuta, a zatim na kuhinjskoj žici. Miriše cela kuća...

Prijatno želi Vam

Najsladji blog

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti