Proji još nikada niko nije odoleo. Može da se pravi na bezbroj načina, da joj se dodaje sir, mladi luk, ajvar čak i slaninica.
Idealna je i za doručak i za večeru, a koliko je ukusna dovoljna vam je samo čaša jogurta i imate kompletan obrok posle kog ćete sigurno biti siti. Ovo je recept za malo zdraviju varijatnu proje, posebno jer se umesto ulja koristi mast, a o blagodetima praziluka i koprive je suvišno i govoriti.
S obzirom na sve to, verujemo da će se ovo jelo naći bar jednom nedeljno na vašoj trpezi.
Sastojci:
- 400 g kukuruznog brašna
- 200 g belog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 čaše kisele vode
- 2 jajeta
- 50 g masti
- 1 praziluk
- 100 g koprive (samo listovi)
- prstohvat soli
- malo susama za posipanje
Priprema:
Praziluk iseckajte i izdinstajte, a listove koprive kratko obarite (koprivu prethodno nemojte prati jer će biti tvrda). U činiji izmešajte kukuruzno i belo brašno zajedno sa praškom za pecivo. Smesi dodajte izdinstan praziluk i skuvanu koprivu, koju ste sitno iseckali. Nakon toga, dodajte otopljenu mast, kiselu vodu i umućena jaja, pa sve dobro promešajte. Smesa ne treba da bude pregusta. Pleh obložite pek papirom i u njega sipajte gotovu smesu. Na kraju pospite susamom. Ukoliko više volite, smesu možete pripremati i u kalupima. Pecite 40 minuta na 200 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem