1. Krompir oljuštite, operite i nakrupno izrendajte. Posolite i pobiberite po ukusu, piše Lisa.


Sastojci:

1 kg krompira

so, biber

veza mladog crnog luka

400 g manjih šampinjona

5 kašika ulja

4 šnite topljenog sira (oko 80 g)

2 kašike seckanog peršuna

2. Operite mladi crni luk, oljustite ga i isecite na kolutiće. Šampinjone operite i prepolovite.

3. U tiganju zagrejte kašiku ulja, propržite šampinjone, pa dodajte luk i sve zajedno kratko dinstajte. Izvadite i ostavite na stranu.

4. Dobro zagrejte preostalo ulje u tiganju, pa sa obe strane ispržite osam uštipaka od rendanog krompira.

5. Uključite rernu na 200 stepeni. Uštipke poređajte po plehu, preko njih rasporedite šampinjone, stavite po pola režnja sira i pobiberite.

6.Zapecite 10 minuta, pa servirajte posuto peršunom.

Vreme pripreme: 60 minuta.