1. Praziluk ili luk sitno iseckajte, pa dodajte malo vode i začine i prodinstajte ga na tihoj vatri.


Sastojci:

500 g kora za pitu 

1/3 većeg praziluka (može i crni luk, jedna veća glavica)

2 srednje tikvice

200 – 250 g svežih šampinjona

1 kašika suvog začina

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

50 ml ulja + 50 ml za premaz

50 ml vode + 50 ml za premaz

2. Očistite tikvice i narendajte ih, zajedno sa šampinjonima.

3. U izdinstani luk dodajte narendane tikvice i šampinjone i sve zajedno pržite oko 10 minuta.

4. Napravite preliv za premaz od 50ml vode i 50 ml ulja. 

5. Ređajte po tri  jedne na drugu, poslednju nafilujte i sve zajeno urolajte. Postupak ponavljajte dok ne isrtošite sve kore.

6. Pitu sa tikvicama pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.

Izvor: Opanak