1. U toplo mleko dodati kvasac, šecer i kašiku brašna i ostaviti na toplom da naraste.


Sastojci:

1 kvasac

250 g margarina

600 g mekog brašna

2 žumanceta

1 kašičica šećera

1 kašika soli

1 šoljica mleka

1 šolja ulja

300 g sira

Ostali potrebni sastojci:

1 žumance

50 g susama

2. U odgovarajucu posudu dodati brašno, nadošao kvasac, omekšao margarin, so, žumanca, ulje i izmrvljen sir.

3. Umesiti testo i ostaviti na toplom da naraste.

4.Nadošlo testo razviti oklagijom i i seći na štanglice.

5. Štanglice poređati u podmazan pleh, premazati umućenim žumancetom, posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

Izvor: Serbiancafe