Testo:


Sastojci:

Za testo:

600 g mekog brašna

25 g svežeg kvasca

1 kašičica šećera

1 dl ulja

2 žumanceta

1/2 kašičice soli

2 dl mleka

1 jaje

Za fil:

500 g punomasnog sitnog sira

2 dl pavlake

so

2 žumanceta

1. U dublju posudu sipati mlako mleko pa dodati izmrvljeni kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.

2. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna pa dodati nadošao kvasac, žumanca, ulje i so. Ručno izmešati pa postepeno dodavati preostalo brašno neprekidno meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.

Fil:

1. Sjediniti sitni sir sa pavlakom i žumancima. Dodati malo soli po ukusu te izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.

Finalni postupak:

1. Nadošlo testo premesiti i oblikovati u dve jufke.

2. Uzeti jednu jufku pa je istanjiti pomoću oklagije u pravougaonik debljine 7 mm. Premazati ga polovinom fila od sira i urolati. Na isti način oblikovati još jednu štrudlu.

3. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa složiti u nju štrudle. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

Izvor: Pošalji recept