Ako tražite dobar recept za proju, Grci je spremaju tako da bude mekana i izdašna, a spolja krckava. Tajna je u povrću koje se dodaje u testo da bi bilo sočno i meko, a začini i feta daju karakterističan grčki šmek. Evo kako se pravi grčka proja, a ne propustite ni recept za tradicionalnu srpsku proju.

  • Sastojci:
  • Šolja kukuruznog brašna
  • Šolja pšeničnog brašna
  • Dve kašičice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • Šolja jogurta
  • 120 grama maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 mala tikvica
  • 200 grama fete
  • Majčina dušica

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Sve suve sastojke umutite u jednoj činiji, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugoj. Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu, kao i usitnjenu fetu. Dobro izmešajte, sipajte smesu u podmazani pleh, poravnajte i pospite majčinom dušicom. Pecite najmanje 35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva. Ohladite do sobne temperature i isecite na trouglove, tako je Grci serviraju. Prijatno!

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.