Ne postoji osoba koja ne voli palačinke, a ovu starinsku poslasticu možete da pravite i u slanoj verziji. Ne zna se koje su ukusnije, a ako ste ipak ljubitelj slanog doručka ili večere, predlažemo da probate i palačinke od tikivice i krompira. Prave se jednostavno, a ukus je fantastičan. 

  • Sastojci:
  • 1 tikvica
  • 1 veliki krompir
  • 3 jajeta 
  • 1,5 šolje mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 200 g brašna 
  • 1 mladi luk 
  • 1 veza peršuna 

Priprema:
Krompir i tikvicu izrendajte, pa stavite u dve posude. Posolite i ostavite da povrće odstoji nekih 10 minuta. Dobro procedite. U trećoj posudi umutite jaja, pa dodajte mleko, prosejano brašno i prašak za pecivo. Dodajte tikvice i krompir, pa promešajte, a onda dodajte i seckani mladi luk, kao i peršun. Ispržite palačinke. 

Izvor: Stvar ukusa