Ne postoji osoba koja ne voli palačinke, a ovu starinsku poslasticu možete da pravite i u slanoj verziji. Ne zna se koje su ukusnije, a ako ste ipak ljubitelj slanog doručka ili večere, predlažemo da probate i palačinke od tikivice i krompira. Prave se jednostavno, a ukus je fantastičan.
- Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 veliki krompir
- 3 jajeta
- 1,5 šolje mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 g brašna
- 1 mladi luk
- 1 veza peršuna
Priprema:
Krompir i tikvicu izrendajte, pa stavite u dve posude. Posolite i ostavite da povrće odstoji nekih 10 minuta. Dobro procedite. U trećoj posudi umutite jaja, pa dodajte mleko, prosejano brašno i prašak za pecivo. Dodajte tikvice i krompir, pa promešajte, a onda dodajte i seckani mladi luk, kao i peršun. Ispržite palačinke.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus