Mafine možete da pravite u slatkoj i slanoj verziji, a mi vam donosimo fantasičan recept za najmekše do sada. U smesu obavezno dodajte jogurt i biće mekani kao duša, a obogatite im ukus sa šunkom i sirom. Mafini su vrlo jednostavni za pripremu, pa uspevaju i početnicima u kuhinji. 

  • 3 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 150 g brašna
  • 40 g šunke
  • 40 g sira
  • 120 g kukuruznog brašna

Recept za mekane mafine sa jogrutom:

16:45
Korak 1

Napravite smesu

U posudi pomešajte jaja i so, pa dobro umutite. Zatim sipajte jogurt i ulje, pa dodajte prosejano obično i kukuruzno brašno. Lepo sjedinite.

16:46
Korak 2

Dodajte šunku i sir

U smesu za mafine dodajte seckanu šunku, kao i rendani sir. Lepo promešajte. 

16:46
Korak 3

Sipajte smesu u kalup 

Nauljite kalup za mafine, pa sipajte smesu unutra. Ako želite pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 25 minuta.

Pročitajte i ovo: Mediteranski mafini

BONUS VIDEO: 

instagram/fitwafflekitchen Recept mafine sa čokoladom

(StvarUkusa/S.B.)