Mafine možete da pravite u slatkoj i slanoj verziji, a mi vam donosimo fantasičan recept za najmekše do sada. U smesu obavezno dodajte jogurt i biće mekani kao duša, a obogatite im ukus sa šunkom i sirom. Mafini su vrlo jednostavni za pripremu, pa uspevaju i početnicima u kuhinji.
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
- 150 g brašna
- 40 g šunke
- 40 g sira
- 120 g kukuruznog brašna
Recept za mekane mafine sa jogrutom:
Napravite smesu
U posudi pomešajte jaja i so, pa dobro umutite. Zatim sipajte jogurt i ulje, pa dodajte prosejano obično i kukuruzno brašno. Lepo sjedinite.
Dodajte šunku i sir
U smesu za mafine dodajte seckanu šunku, kao i rendani sir. Lepo promešajte.
Sipajte smesu u kalup
Nauljite kalup za mafine, pa sipajte smesu unutra. Ako želite pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 25 minuta.
Pročitajte i ovo: Mediteranski mafini
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem