1. Za testo prosejte brašno na radnu površinu, u sredinu stavite žumance, so i maslac. Prstima izmesite sastojke. Postepeno dodajte sir i mesite dok testo ne postane ujednačeno i mekano.


Sastojci:

200 g brašna
120 g razmekšalog maslaca
120 g sira
žumance
malo soli

Fil:

150 g rendanog kačkavalja
150 g naseckane dimljene pančete
2 dl kisele pavlake
3 jajeta
so, biber

2. Oblikujte koru, zamotajte je u prozirnu foliju i stavite u frižider na 40-ak minuta. 

3. Za to vreme u posudi izmešajte jaja i kačkavalj, pavlaku, so i biber. Izvadite testo iz frižidera, razvaljajte ga i stavite u podmazan pleh, pospite ga pančetom i izlijte na njega smesu od jaja, sira i pavlake. 

4. Pecite 30-35 minuta na 180 stepeni. U poslednjih 5 minuta povećajte temperaturu tako da korica pite dobije lepu žuto-smeđu boju.