1. Kvasac stavite u toplo mleko sa šećerom da nadođe. U vanglu za mešenje istresite oko 400 grama brašna, dodajte so i sve dobro izmešajte. Zatim dodajte nadošli kvasac, jaje, vodu, mleko, ulje i uz dodavanje brašna zamesite testo. Ostavite da naraste oko 30 minuta.


Sastojci:

oko 700 g brašna

1 kocka kvasca

1 jaje + još jedno jaje za premazivanje

300 ml mleka

100 ml vode

1/2 dl ulja

1/2 kafene kašičice soli

1,5 kafena kašičica šećera

250 g zamrznutog margarina

200 g sitnog sira

100 g pavlake

2. Nadošlo testo izručite na radnu površinu, razvucite veliki pravougaonik. Na polovinu narendajte margarin pa preklopite. Ponovo na polovinu testa narendajte margarin i još jednom preklopite. Razvucite oklagijom u pravougaonik i ponovite postupak dok ne potrošite margarin.

3. Kada ste završili preklapanje ostavite da testo odstoji oko 15 minuta pa razvucite u  pravougaonik. Namažite polovinu sa sirom i pavlakom i preklopite. Sada jos jednom pređite polagano oklagijom.

4. Isecite kockice, ređajte  pleh koji ste obložili hartijom za pečenje, premažite umućenim jajetom, malo posolite i stavite po želji susam.

5. Pecite pogačice na 200 stepeni oko 40 min dok ne porumene.

Izvor: Kod bake u gostima