1. Kvasac stavite u toplo mleko sa šećerom da nadođe. U vanglu za mešenje istresite oko 400 grama brašna, dodajte so i sve dobro izmešajte. Zatim dodajte nadošli kvasac, jaje, vodu, mleko, ulje i uz dodavanje brašna zamesite testo. Ostavite da naraste oko 30 minuta.
2. Nadošlo testo izručite na radnu površinu, razvucite veliki pravougaonik. Na polovinu narendajte margarin pa preklopite. Ponovo na polovinu testa narendajte margarin i još jednom preklopite. Razvucite oklagijom u pravougaonik i ponovite postupak dok ne potrošite margarin.
3. Kada ste završili preklapanje ostavite da testo odstoji oko 15 minuta pa razvucite u pravougaonik. Namažite polovinu sa sirom i pavlakom i preklopite. Sada jos jednom pređite polagano oklagijom.
4. Isecite kockice, ređajte pleh koji ste obložili hartijom za pečenje, premažite umućenim jajetom, malo posolite i stavite po želji susam.
5. Pecite pogačice na 200 stepeni oko 40 min dok ne porumene.
Izvor: Kod bake u gostima