1.  Operite i iseckajte sveže začine (bosiljak, luk).


Sastojci:

100 gr  sira parmezana

10 gr svežeg bosiljka (jedna šaka) ili jedna kašika sušenog bosiljka

10 gr svežeg luka (jedna šaka) ili 1 kašika luka u prahu

Pola kašičice majčine dušice

250 g brašma

1 kašika sode birkabone

85 ml suncokretovog ulja

2 jaja

100 ml poluobranog mleka

100 ml nemasnog jogurta (light)

2.  Izmešajte brašno zajedno sa sodom birkabonom u činiji, dodajte parmezan i iseckane začine.

3.  Izmerite ulje u posudi za merenje.

4.  Razbijte jaja u posebnoj posudi, a onda ih sipajte u ulje.

5.  Dodajte mleko i jogurt u posudi u kojoj ste prethodno pomešali jaja i ulje.

6.  Pomešajte sve sastojke dobro, dok se lepo ne sjedine.

7.  Sipajte smešu u 6 šolja, ali ih punite do trećine šolje, ne do kraja.

8. Ubacite tri šolje u mikrotalasnu i pecite ih 4 minuta na najjačoj temperaturi. Možda će biti potrebno  nekoliko minuta više, u zavisnosti od dizajna i veličine šolje, kao i modela vaše mikrotalasne.

9. Ponovite isti postupak za naredne tri šolje.

10. Nožem pređite preko ivica šolje, kako biste pažljivo izvadili mafine.  Servirajte ih tople jer su tada  najukusniji.