1. Operite i iseckajte sveže začine (bosiljak, luk).
2. Izmešajte brašno zajedno sa sodom birkabonom u činiji, dodajte parmezan i iseckane začine.
3. Izmerite ulje u posudi za merenje.
4. Razbijte jaja u posebnoj posudi, a onda ih sipajte u ulje.
5. Dodajte mleko i jogurt u posudi u kojoj ste prethodno pomešali jaja i ulje.
6. Pomešajte sve sastojke dobro, dok se lepo ne sjedine.
7. Sipajte smešu u 6 šolja, ali ih punite do trećine šolje, ne do kraja.
8. Ubacite tri šolje u mikrotalasnu i pecite ih 4 minuta na najjačoj temperaturi. Možda će biti potrebno nekoliko minuta više, u zavisnosti od dizajna i veličine šolje, kao i modela vaše mikrotalasne.
9. Ponovite isti postupak za naredne tri šolje.
10. Nožem pređite preko ivica šolje, kako biste pažljivo izvadili mafine. Servirajte ih tople jer su tada najukusniji.