Kada nemate ideju šta biste pripremali za doručak ili večeru za svoju porodicu, pite su uvek odličan izbor. Bilo da su sa sirom, povrćem ili mesom, u kombinaciji sa jogurtom su pravi specijalitet koji će zasititi celu porodicu. Probajte pitu sa piletinom i krompirom od domaćeg testa i otkrijte neponovljive ukuse.

  • Sastojci:
  • Testo:
  • 200-220 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 70 g kefira ili jogurta
  • 70 g maslaca
  • 1 jaje
  • Punjenje:
  • 2 veća krompira
  • 250 g piletine
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • so, biber, mlevena paprika
  • Za premazivanje:
  • 1 žumance
  • susam

Priprema:

Brašno pomešati sa šećerom, solju i praškom za pecivo. Dodati puter i samleti u mrvice. Dodajte kefir i jaje. Zamesiti meko testo. Stavite testo u frižider dok pravimo fil.
Krompir isecite na veoma male kockice. Meso i luk sitno iseckati. Sameljite 1 čen belog luka. Posolite, dodajte biber i sve začine po ukusu. Sve dobro sjedinite. Podeliti testo na 2 dela. Svaki deo razvucite.  Na pleh prekriven pek papirom stavite jedan deo razvučenog testa. Stavite krompir sa mesom i narendajte malo putera. Prekrijte drugim delom testa. Spojite ivice prstima. Premažite žumancetom i pospite susamom. Na vrhu napravite rupu u testu kako bi se ravnomerno ispekao fil. Pecite na 180 stepeni pola sata.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE