Kada nemate ideju šta biste pripremali za doručak ili večeru za svoju porodicu, pite su uvek odličan izbor. Bilo da su sa sirom, povrćem ili mesom, u kombinaciji sa jogurtom su pravi specijalitet koji će zasititi celu porodicu. Probajte pitu sa piletinom i krompirom od domaćeg testa i otkrijte neponovljive ukuse.
- Sastojci:
- Testo:
- 200-220 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- pola kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 70 g kefira ili jogurta
- 70 g maslaca
- 1 jaje
- Punjenje:
- 2 veća krompira
- 250 g piletine
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- so, biber, mlevena paprika
- Za premazivanje:
- 1 žumance
- susam
Priprema:
Brašno pomešati sa šećerom, solju i praškom za pecivo. Dodati puter i samleti u mrvice. Dodajte kefir i jaje. Zamesiti meko testo. Stavite testo u frižider dok pravimo fil.
Krompir isecite na veoma male kockice. Meso i luk sitno iseckati. Sameljite 1 čen belog luka. Posolite, dodajte biber i sve začine po ukusu. Sve dobro sjedinite. Podeliti testo na 2 dela. Svaki deo razvucite. Na pleh prekriven pek papirom stavite jedan deo razvučenog testa. Stavite krompir sa mesom i narendajte malo putera. Prekrijte drugim delom testa. Spojite ivice prstima. Premažite žumancetom i pospite susamom. Na vrhu napravite rupu u testu kako bi se ravnomerno ispekao fil. Pecite na 180 stepeni pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem