Zbog nedostatka vremena, brzog života skoro niko više ne razvlači domaće kore već ih kupuje, a nekada pita nije mogla da se zamisli bez njih. Danas postoiji još jednostavnija alternativa, a to su takozvane pite bez kora. Porvće i začini se pomešaju i dodaju im se brašno, jaja i ostale namirnice za testo... Na kraju se pita ispeče i eto odličnog recepta koji spaja brzu pripremu i ukusno jelo.
- Sastojci:
- 4 kašike ulja
- 1 crni luka
- 2 srednja krompira
- 400 g kupusa
- 1 šargarepa
- 3 zelene paprike
- 1/2 crvene paprike
- 1 kašičica ljute mlevene papričice
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
- Još:
- 3 jajeta
- 170 ml mleka
- 170 ml jogurta
- 45 ml ulja
- 2,5 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kesica praška za pecivo
- malo peršuna
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa posle minut, dva dodajte sitno seckani krompir. Poklopite i pržite par minuta, a onda dodajte kupus isecečen na trake, kao i rendanu šargarepu i seckanu papriku. Promešajte i poklopite, pa kuvajte dok povrće ne omekša. Začinite i promešajte, pa poklopite i još kratko kuvajte. U posudi umutite jaja, pa dodajte mleko i jogurt, ulje, brašno, so, biber, prašak za pecivo i peršun. Dobro sjedinite, pa pomešajte obe smese. Sipajte u nauljenu vatrostalnu posudu i pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 30-35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus