Zbog nedostatka vremena, brzog života skoro niko više ne razvlači domaće kore već ih kupuje, a nekada pita nije mogla da se zamisli bez njih. Danas postoiji još jednostavnija alternativa, a to su takozvane pite bez kora. Porvće i začini se pomešaju i dodaju im se brašno, jaja i ostale namirnice za testo... Na kraju se pita ispeče i eto odličnog recepta koji spaja brzu pripremu i ukusno jelo.

  • Sastojci:
  • 4 kašike ulja 
  • 1 crni luka
  • 2 srednja krompira
  • 400 g kupusa 
  • 1 šargarepa
  • 3 zelene paprike
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 kašičica ljute mlevene papričice 
  • 1 kašičica bibera 
  • 1 kašičica soli 
  • Još:
  • 3 jajeta 
  • 170 ml mleka 
  • 170 ml jogurta 
  • 45 ml ulja
  • 2,5 kašike brašna  
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica bibera 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • malo peršuna 
  • 200 g tvrdog sira 

Priprema: 
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa posle minut, dva dodajte sitno seckani krompir. Poklopite i pržite par minuta, a onda dodajte kupus isecečen na trake, kao i rendanu šargarepu i seckanu papriku. Promešajte i poklopite, pa kuvajte dok povrće ne omekša. Začinite i promešajte, pa poklopite i još kratko kuvajte. U posudi umutite jaja, pa dodajte mleko i jogurt, ulje, brašno, so, biber, prašak za pecivo i peršun. Dobro sjedinite, pa pomešajte obe smese. Sipajte u nauljenu vatrostalnu posudu i pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 30-35 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE