Rusi uvek imaju dobre ideje za pite, a najviše vole da ih prave sa lavašom. To je vrsta kora, a kako kod nas nema da se kupi odlična je zamena i tortilja. Ovako napravljene pite su ukusne, a današnji predlog je da ukombinujete belo meso, pečurke, sir, paradajz... Umesto standradnih pita, kao što su gibanica i burek, za večeru isprobajte ovu. 

  • Sastojci:
  • tortilja 
  • 1 pileći file 
  • 600 g šampinjona
  • 2 crna luka 
  • 2 paradajza  
  • 300 g sira 
  • 1 šolja mleka
  • 3-4 jajeta 

Priprema: 

Umutite jaja i mleko. U tepsiju stavite pek papir i premažite ga uljem. Poređajte tortilju da pokrije dno, a zatim premažite smesom od jaja i poređajte seckano meso. Zatim stavite tortilje i premažite smesom sa jajima. Pospite seckanim pečurkama koje ste propržili sa secknaim crnim lukom. Pospite rendanim sirom, pa opet poređajte tortilje i preko isečeni paradajz. Pospite seckanim peršunom i premažite smesom sa jajima. Na vrh stavite još jedan sloj tortilja, prelijte preostalom smesom od jaja i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-35 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Pita sa sirom Milica Radović

Izvor: Stvar ukusa