Pite su se pravile još u antičkoj Grčkoj, a nekada su se kore razvlačile i to je zahtevalo vešte ruke domaćica. Danas postoje mnogo lakši recepti za pripremu pita, jer se uglavnom koriste kupovne kore, ali još bolje su izlivene pite. Mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept za izlivenu pitu sa feta sirom i spanaćem koja se pravi lako i brzo. Uživajte!
Sastojci:
- 500 g spanaća
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 3 jajeta
- 120 ml mleka
- 150 g brašna
- 200 g feta sira
- 100 g tvrdog sira
- 1 veza peršuna
Recept za izlivenu pitu sa sirom i spanaćem:
Napravite preliv od jaja i brašna
Umutite jaja sa mlekom i posolite, pa dodajte brašno i sve dobro sjedinite.
Ispržite crni luk i spanać
U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno seckani ljubičasti luk, seckani beli, a onda dodajte i spanać. Gotov spanać dodajte u smesu sa brašnom i jajima.
Pomešajte sve sastojke
Lepo promešajte, pa dodajte i seckani peršun, kao i mrvljeni feta sir. Promešajte.
Pecite pitu
Dobijenu smesu sipajte u tepsiju koju ste nauljili, pa pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Izlivena pita sa spanaćem i sirom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus