1. U činiji pomešajte obično i integralno brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli, pa postepeno umešajte jogurt i ulje i dobro umesite. 


Sastojci:

130 ml (pola šolje) običnog brašna

80 ml integralnog pšeničnog brašna

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

80 ml grčkog jogurta

80 ml maslinovog ulja

Za fil:

četvrtina glavice brokolija

četvrtina glavice karfiola

1 tikvica iseckana na kocke

1 glavica crnog luka

250 g rendanog kačkavalja

250 ml mleka

4 jajeta

2 kašike senfa

2 kašike seckanog bosiljka

20 g putera

so

2. Puterom podmažite vatrostalnu činiju dimenzija 20h20 cm, razvucite tesno na dnu činije i ostavite da odstoji 10 minuta. Zagrejte rernu na 200 stepeni. 

3. U posoljenoj kipućoj vodi obarite buketiće brokolija, karfiola i iseckane tikvice oko 5 minuta, iscedite i isperite hladnom vodom. Dobro ocedite na papirnoj salveti, pa rasporedite povrće preko kore, dodajte seckani crni luk i pospite rendanim pačkavaljem. 

4.U činiji umutite jaja sa mlekom, senfom i bosiljkom, posolite, sipajte preko povrća, zapecite 10 minuta, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko 50 minuta. Poslužite dok je toplo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Novosti