1. U činiji pomešajte obično i integralno brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli, pa postepeno umešajte jogurt i ulje i dobro umesite.
2. Puterom podmažite vatrostalnu činiju dimenzija 20h20 cm, razvucite tesno na dnu činije i ostavite da odstoji 10 minuta. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
3. U posoljenoj kipućoj vodi obarite buketiće brokolija, karfiola i iseckane tikvice oko 5 minuta, iscedite i isperite hladnom vodom. Dobro ocedite na papirnoj salveti, pa rasporedite povrće preko kore, dodajte seckani crni luk i pospite rendanim pačkavaljem.
4.U činiji umutite jaja sa mlekom, senfom i bosiljkom, posolite, sipajte preko povrća, zapecite 10 minuta, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko 50 minuta. Poslužite dok je toplo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Novosti