Mediteranski bataci su odlično jelo kada vam treba nešto na brzinu. Od sastojaka koje uglavnom imate kod kuće napravite ručak koji će voleti cela porodica, a poslužite sa taljatelama ili pirinčem. Čuveni kuvar Džejmi Oliver uvek govori kako bujon popravlja ukus svakom jelu, pa je to slučaj i sa ovim batacima. Ako nemate u zamrzivaču možete da koristite kocku za supu, ali se potrudite da uvek imate zamrznut bujon kada želite ukusan i sočan ručak.
Sastojci:
- 4 bataka
- 125 ml belog vina
- 8 čenova belog luka
- 125 ml pilećeg bujona
- 1 veza peršuna
Priprema:
Sa bataka skinite kožicu, pa pržite dok ne dobiju zlatnožutu boju. Zatim dodajte sitno seckan beli luk, ostavite par minuta da se prodinsta, pa sipajte vino i bujon. Krčkajte nekih 20 minuta poklopljno, ali ne sme da vri. Potom izvadite meso i ostavite sos da kratko vri dok se malo ne smanji tečnost. Posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun, pa vratite meso.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus