Hrskavi sitni zalogaji od piletine mogu da se nađu u svakom restoranu brze hrane, a sigurno je i svako od vas bar jednom pravio. Ako ih zamenite svinjskim, sigurno ćete biti oduševljeni, pogotovo ako ste ljubitelj pikantne hrane, jer se ovako pripremljeno meso obično služi sa prženom ljutom papričicom. Krckavo i začinjeno spolja, a mekano unutra svinjsko meso je pravi pogodak za ručak.
- Sastojci:
- 900 g svinjskog filea
- 50 g kukuruznog skroba
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 5 čenova belog luka
- ljuta papričica (crvena i zelena)
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa sipajte 2 kašike ulja i sirće, a onda posolite i pobiberite. Lepo promešajte, pa ostavite meso 10-15 minuta. Zatim dodajte skrob i promešajte. Ljutu papričicu isecite i propržite na ulju sa seckanim belim lukom. Izvadite iz tiganja, pa propržite meso. Vadite na ubrus da se ocedi, pa dodajte propržene ljute papričice i luk, pa posolite i promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus