Belo meso je puno proteina i spada u zdravije, a često ga koriste ljudi koji su na dijeti ili vode računa o zdravlju. Savršeno se slaže sa skoro svakom namirnicom, a najlepše je kada se priprema nezdravo, a to je pohovano ili punjeno. Umesto krajnosti, tj. kuvanog ili prženog, mi vam predlažemo da napravite sočno belo meso u belom sosu. Dodavanje pavlake i bujona je ključno jer čini meso neverovatno ukusnim i mekanim, a trik je u muskatnom oraščiću koji se stavlja i u bešamel, a daje poseban šmek. 

  • Sastojci:
  • 2 pileća filea
  • 5 čenova belog luka 
  • 1 crni luk
  • 1/2 šolje bujona
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje 
  • peršun
  • sok od 1/2 limuna
  • puter i ulje 
  • muškatni oraščić

Priprema:

Meso zasecite u obliku dijamanta, pa posolite i pobiberite sa obe strane. U tiganju istopite puter i dodajte malo ulja. Propržite meso i dodajte mu 2 cela čena belog luka. Izvadite i meso i luk kada budu gotovi, pa u isti tiganj dodajte sitno seckani crni luk, a kada omekša dodajte i mleveni beli luk (3 čena). Posle 30 sekundi sipajte bujon i limunov sok. Dodajte seckani peršun i promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite i pospite muskatnim oraščićem, pa promešajte, a kada proključa ostavite još 3-4 minuta. Vratite meso, poklopite, smanjite temepraturu i ostavite još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE