Priprema ručka je uvek izazov jer svaki put morate da smišljate drugačija jela. Naravno, ono što uvek može da se nađe na trpezi su meso i krompir. Ne postoji Srbin koji ne voli ove dve namirnice, a danas vam predlažemo da spremite svinjsko meso i pekarski krompir kao iz najboljih restorana. Ono što je bitno kod pekarskog krompirajeste da ga dobro začinite, a svinjsko meso će biti neverovatno sočno ako ga pokrijete aluminijumskom folijom i ostavite da odmori posle prženja. Poslužite sa sosom ili sezonskom salatom.

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice slatke paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • malo maslinovog ulja 
  • ruzmarin
  • Za meso:
  • 3 svinjska kotleta
  • 1 crni luk
  • 4-5 čenova belog luka
  • 30 g putera
  • 100 ml bujona od povrća 
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • sok od limuna
  • ruzmarin 

Priprema: 

Krompir isecite na kockice, pa stavite u posudu. Dodajte seckani beli luk, so, biber, slatku papriku, seckani ruzmarin i maslinovo ulje. Sve dobro sjedinite. Izručite krompir u tepsiju obloženu pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Meso posolite i pobiberite, pa ispržite u tiganju na zagrejanom ulju. Izvadite meso na tanjir, pa pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odmori nekih 10 minuta. U tiganj gde se pržilo meso dodajte sitno seckani crni i beli luk, a posle minut i puter. Pržite dok luk ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Dodajte seckani ruzmarin, pa sipajte bujon (kocku supe rastovrite u vreloj vodi) i promešajte. Kad krene da ključa sipajte pavlaku za kuvanje i sok od limuna. Kuvajte još par minuta, uz mešanje. Poslužite krompir i meso, pa prelijte sosom.

BONUS VIDEO: 

tiktok/skinnytaste Brzo odmrzavanje mesa

Izvor: Stvar ukusa