Priprema ručka je uvek izazov jer svaki put morate da smišljate drugačija jela. Naravno, ono što uvek može da se nađe na trpezi su meso i krompir. Ne postoji Srbin koji ne voli ove dve namirnice, a danas vam predlažemo da spremite svinjsko meso i pekarski krompir kao iz najboljih restorana. Ono što je bitno kod pekarskog krompirajeste da ga dobro začinite, a svinjsko meso će biti neverovatno sočno ako ga pokrijete aluminijumskom folijom i ostavite da odmori posle prženja. Poslužite sa sosom ili sezonskom salatom.
- Sastojci:
- 5 krompira
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice slatke paprike
- 1/2 kašičice bibera
- malo maslinovog ulja
- ruzmarin
- Za meso:
- 3 svinjska kotleta
- 1 crni luk
- 4-5 čenova belog luka
- 30 g putera
- 100 ml bujona od povrća
- 150 ml pavlake za kuvanje
- sok od limuna
- ruzmarin
Priprema:
Krompir isecite na kockice, pa stavite u posudu. Dodajte seckani beli luk, so, biber, slatku papriku, seckani ruzmarin i maslinovo ulje. Sve dobro sjedinite. Izručite krompir u tepsiju obloženu pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Meso posolite i pobiberite, pa ispržite u tiganju na zagrejanom ulju. Izvadite meso na tanjir, pa pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odmori nekih 10 minuta. U tiganj gde se pržilo meso dodajte sitno seckani crni i beli luk, a posle minut i puter. Pržite dok luk ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Dodajte seckani ruzmarin, pa sipajte bujon (kocku supe rastovrite u vreloj vodi) i promešajte. Kad krene da ključa sipajte pavlaku za kuvanje i sok od limuna. Kuvajte još par minuta, uz mešanje. Poslužite krompir i meso, pa prelijte sosom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera