Kiseli kupus je ubedljivo najzastupljenija namirnica na trpezama kad dođe zima. Od njega možete napraviti mnoga mrsna i posna jela, poput podvarka sa šampinjonima. Pripremili smo recept za još jedno fantastično jelo sa kiselim kupusom! Vrlo je jednostavno za pripremu, a pravi se sa pavlakom, lukom, sirom i hlebom.
Sastojci:
- 400 g kiselog kupusa oceđenog
- 1-1/4 šolje seckane skuvane govedine
- 1 šolja pavlake
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 šolja seckanog švajcarskog sira
- 2 kriške hleba
- 2 kašike otopljenog putera
Recept za jednostavno jelo sa kiselim kupusom i pavlakom:
U većoj činiji pomešajte kiseli kupus, govedinu, pavlaku, iseckan crni luk i mleveni beli luk. Pomešajte, pa prebacite jelo u podmazanu vatrostalnu posudu. Pospite jelo sa kiselim kupusom sirom i izrezanim hlebom na kockice. Pecite na 180°C oko 25-30 minuta. Preporučujemo da isprobate i rolnice sa kiselim kupusom i pečurkama.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Posno predjelo - pardajz punjen tunjevinom
Najlakši posni slavski kolač
Domaće posne zemičke od crvenog sočiva
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica