Sastojci:

  • 2 pileća fileta
  • Malo putera (za dinstanje)
  • 1 crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 žuta paprika
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica senfa
  • 200 ml bujona
  • 300 g pavlake
  • So i biber po ukusu
  • Malo zelenog luka (za posipanje)

Priprema:

Kad ne znate šta biste za ručak, a hoćete da napravite nešto što svi vole – piletina u kremastom sosu od pavlake je pun pogodak. Brzo se sprema, lepo miriše, i ne postoji osoba koja ne voli piletinu.

Savet:

Ako volite pikantnije, dodajte prstohvat dimljene paprike ili malo ljute papričice – sos dobija dodatnu dubinu ukusa.

Isecite pileće filete na kockice. U tiganju zagrejte malo putera, pa propržite meso dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite ga sa strane. Na istoj masnoći propržite sitno seckani crveni luk, beli luk i papriku. Dodajte brašno i kratko propržite da se zgusne, pa umešajte senf. Sipajte bujon i mešajte da se ne stvore grudvice. Vratite meso u tiganj, dodajte pavlaku, začinite solju i biberom.

Krčkajte na tihoj vatri 10–15 minuta dok se sve lepo poveže i sos postane kremast. Pospite seckanim zelenim lukom pred služenje.

Bonus video

00:45
Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor: Instagram/appetizing.tv