Sastojci:

  • 600 g piletine
  • 600 g graška
  • 2,5 glavice crnog luka
  • 2,5 čena belog luka
  • 350 ml soka od paradajza
  • 5 šargarepa
  • 3 krompira
  • 2,5 kašičice slatke paprike
  • 2,5 kašike ulja
  • kašičica soli
  • kašičica peršuna
  • kašičica bibera
  • kašičica mirođije
  • korijander, po ukusu
  • 1 kocka supe

Za knedle:

  • 3 jajeta
  • 4 kašike brašna
  • 3 kašike griza
  • 2 kašike ulja
  • prstohvat soli

Recept za grašak s piletinom u paradajz sosu:

Kako biste napravili grašak s piletinom prvo propržite meso u tiganju. U šerpi u kojoj ćete da kuvate povrće ispržite crni i beli luk, dok ne postanu staklasti, a potom ubacite šargerepu, grašak i krompir.

Pržite povrće par minuta, pa prelijte vodom i ubacite kocku supe i paradajz sok. Potom dodajte svemu začine i piletinu. Kuvajte na umerenoj temperaturi. Isprobajte grašak i krompir, kako biste proverili da li je kuvano.

Za knedle pomešajte sve sastojke i pre nego što završite sa kuvanjem ubacujte ih, kašiku po kašiku, pa kuvajte još par minuta. Možda ćete želeti da napravite i grašak sa jajima.

Pročitajte kako se pravi super jednostavan potaž od graška

BONUS VIDEO

Instagram/lacucinadivane Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa