Sastojci:
- 600 g piletine
- 600 g graška
- 2,5 glavice crnog luka
- 2,5 čena belog luka
- 350 ml soka od paradajza
- 5 šargarepa
- 3 krompira
- 2,5 kašičice slatke paprike
- 2,5 kašike ulja
- kašičica soli
- kašičica peršuna
- kašičica bibera
- kašičica mirođije
- korijander, po ukusu
- 1 kocka supe
Za knedle:
- 3 jajeta
- 4 kašike brašna
- 3 kašike griza
- 2 kašike ulja
- prstohvat soli
Recept za grašak s piletinom u paradajz sosu:
Kako biste napravili grašak s piletinom prvo propržite meso u tiganju. U šerpi u kojoj ćete da kuvate povrće ispržite crni i beli luk, dok ne postanu staklasti, a potom ubacite šargerepu, grašak i krompir.
Pržite povrće par minuta, pa prelijte vodom i ubacite kocku supe i paradajz sok. Potom dodajte svemu začine i piletinu. Kuvajte na umerenoj temperaturi. Isprobajte grašak i krompir, kako biste proverili da li je kuvano.
Za knedle pomešajte sve sastojke i pre nego što završite sa kuvanjem ubacujte ih, kašiku po kašiku, pa kuvajte još par minuta. Možda ćete želeti da napravite i grašak sa jajima.
Pročitajte kako se pravi super jednostavan potaž od graška
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem