Sastojci:
- 600 g piletine
- 600 g graška
- 2,5 glavice crnog luka
- 2,5 čena belog luka
- 350 ml soka od paradajza
- 5 šargarepa
- 3 krompira
- 2,5 kašičice slatke paprike
- 2,5 kašike ulja
- kašičica soli
- kašičica peršuna
- kašičica bibera
- kašičica mirođije
- korijander, po ukusu
- 1 kocka supe
Za knedle:
- 3 jajeta
- 4 kašike brašna
- 3 kašike griza
- 2 kašike ulja
- prstohvat soli
Recept za grašak s piletinom u paradajz sosu:
Kako biste napravili grašak s piletinom prvo propržite meso u tiganju. U šerpi u kojoj ćete da kuvate povrće ispržite crni i beli luk, dok ne postanu staklasti, a potom ubacite šargerepu, grašak i krompir.
Pržite povrće par minuta, pa prelijte vodom i ubacite kocku supe i paradajz sok. Potom dodajte svemu začine i piletinu. Kuvajte na umerenoj temperaturi. Isprobajte grašak i krompir, kako biste proverili da li je kuvano.
Za knedle pomešajte sve sastojke i pre nego što završite sa kuvanjem ubacujte ih, kašiku po kašiku, pa kuvajte još par minuta. Možda ćete želeti da napravite i grašak sa jajima.
Pročitajte kako se pravi super jednostavan potaž od graška
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni lava kolač sa belom čokoladom
Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom
Recept za najukusnije batačiće sa roštilja
Lagani mlečni kolač