1. Zagrejte rernu na 200 C. Posude u kojima ćete peći jaja namžite puterom (po posudi idu 2 jajeta). Unutrašnje zidove posudica namažite čenovima belog luka.


Sastojci:

2 kašike putera
2 čena belog luka
kašika majčine dušice
2 šolje paradajz sosa
8 jaja
so i biber
2 kašike parmezana

2. Podelite 2 kaške putera podjednako među posudama i pospite majčinu dušicu. Takođe, u posude stavite podjednako i paradajz sosa. Donjom stranom kašike napravite udubljenja u sosu, po dva za svaku posudu i u njih razbijte jaje. Posolite, pobiberite i pospite parmezanom.

3. Posude stavite u rernu i pecite dok se belance ne stvrdne, a žumance postane čvrsto po obodu, oko 13 do 15 minuta. Poslužite dok je toplo.

Savet: Umesto paradajz sosa možete da nasečete i svež paradajz.