1. Rernu uključite na 180 C.


Sastojci:

500 g ćurećeg belog mesa
250 g mlinaca
400 ml pavlake za kuvanje
200 g kačkavalja
400 g kisele pavlake
kocka za supu
1 l vode
2 kašike maslinovog ulja
peršun

2. Meso iseći na kockice i ispržiti na maslinovom ulju dok blago ne porumeni.

3. Pomešati kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje i pomešati sa ćuretinom.

4. Kocku za supu staviti u litar vode i staviti da provri.

5. Mlince preliti vrućom supom i pustiti da se natope, ali vodite računa da ne postanu previše natopljeni. Mlince zatim procedite, ali sačuvajte supu u kojoj su se natapali.

6. Proceđene mlince pomešati sa smesom sa pavlakom i mesom i dobro promešati. Zatim prebacite u pleh ili vatrostalnu činiju, prelijte sa 1,5 dl preostale supe pa preko narendajte kačkavalj.

7. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni,a zatim pospite peršunom.