1. Brašno sipajte u jednu posudu, postepeno ulivajte vodu i mešajte da se ne stvore grudvice. Dodajte, takođe postepeno, polovinu meda (4 kašičice).
2. Zagrejte teflonski tiganj, ubacite susam i pržite dok ne dobiju lepu žutu boju. Prebacite ga u posudicu. U tiganju zagrejte ulje, ulijte jednu četvrtinu smese tako da se oblikuje u okruglu palačinku.
3. Pecite palačinku i s druge strane dok ne požuti. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smesu (ukupno 4 palačinke). Pečene palačinke premažite preostalim medom, pospijte susamom i poslužite.
Izvor: tportal
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom