1. Na ulju propržiti piletinu isečenu na kockice dok ne porumeni.


Sastojci:

9 jaja

2 velika pečena ili skuvana krompira 

300 g pilećeg belog mesa

1 glavica crnog luka

2-3 cvetića brokoli

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica soli

½ kašičice bibera

1 kašika ulja 

mirođija

2. Kuvajte brokoli u kipućoj vodi, ne više od jednog minuta. Nakon toga ga propržite na ulju iseckanim crnim lukom. Povrću zatim dodajte proprženu piletinu, sklonite sa ringle i sipajte u pleh za pečenje.

3. U velikoj posudi, umutite jaja  i dodajte im so, biber i papriku. Umućenim jajima zatim dodajte krompir (pečen ili skuvan) ispasiran viljuškom.

4. Smesu s jajima i krompirom preliti preko piletine i brokolija i pospite preko toga sitno iseckanu mirođiju ili drugi začin po želji.

5. Fritatu stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 20-25 minuta.