1. Na ulju propržiti piletinu isečenu na kockice dok ne porumeni.
2. Kuvajte brokoli u kipućoj vodi, ne više od jednog minuta. Nakon toga ga propržite na ulju iseckanim crnim lukom. Povrću zatim dodajte proprženu piletinu, sklonite sa ringle i sipajte u pleh za pečenje.
3. U velikoj posudi, umutite jaja i dodajte im so, biber i papriku. Umućenim jajima zatim dodajte krompir (pečen ili skuvan) ispasiran viljuškom.
4. Smesu s jajima i krompirom preliti preko piletine i brokolija i pospite preko toga sitno iseckanu mirođiju ili drugi začin po želji.
5. Fritatu stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 20-25 minuta.
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Brza pogača sa jogurtom koja se ne mesi
4 recepta za najlepše i najukusnije salate za Božićnu trpezu
Slatka Božićna česnica na vojvođanski način