Kari pilav sa povrćem se brzo priprema, a pirinač, povrće i kari se prokuvaju u pilećem bujonu pa budu meki. Možda će vam biti interesantan i posni piliva sa ribom. Nije vam potrebno pet činija za pripremu kari pilava, a jednostavan je i kada su sastojci u pitanju. Pilav ponkad može biti suv, ali s obzirom da se ovaj prokuva u bujonu, trebalo bi da bude nešto sočniji. Evo kako se pravi kari pilav sa povrćem!
Sastojci:
- 1 kašičica ulja
- 1 mali luk, iseckan
- 2 pileća filea ili 2 bataka
- 2 kašičice kari paste
- 40 g basmati pirinča
- 80 g pilećeg bujona
- 130 g smrznutog mešanog povrća
- 60 g smrznutog spanaća
Recept za kari pilav:
Sipajte bujon i pustite da se filet krčka u njemu:
Sipajte pileći bujon i stavite veće komade smrznutog povrća. Pustite da provri, smanjite vatru, a zatim pokrijte posudu poklopcem. Kuvajte 10 minuta, a zatim umešajte preostalo povrće. Pospite spanaćem, poklopite, pa kuvajte još 10 minuta dok se sav bujon ne upije i pirinač ne omekša. Sve dobro promešajte, začinite po ukusu, i servirajte. Uživajte u kari pilavu sa povrćem!
Pročitajte i BRŽI I LAKŠI RECEPT ZA PILAV
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno