Kari pilav sa povrćem se brzo priprema, a pirinač, povrće i kari se prokuvaju u pilećem bujonu pa budu meki. Možda će vam biti interesantan i posni piliva sa ribom. Nije vam potrebno pet činija za pripremu kari pilava, a jednostavan je i kada su sastojci u pitanju. Pilav ponkad može biti suv, ali s obzirom da se ovaj prokuva u bujonu, trebalo bi da bude nešto sočniji. Evo kako se pravi kari pilav sa povrćem!

Sastojci:

  • 1 kašičica ulja
  • 1 mali luk, iseckan
  • 2 pileća filea ili 2 bataka
  • 2 kašičice kari paste
  • 40 g basmati pirinča
  • 80 g pilećeg bujona
  • 130 g smrznutog mešanog povrća
  • 60 g smrznutog spanaća

Recept za kari pilav:

12:12
Korak 1

Ispržite piletinu, kari i pirinač:

Za karipilav sa povrćem zagrejte ulje u tiganju, pa pržite luk 5-6 minuta dok ne omekša. Dodajte filete piletine, pržite još par minuta da dobiju boju, a zatim umešajte kari pastu i pirinač. Pržite još min.

12:15
Korak 2

Sipajte bujon i pustite da se filet krčka u njemu:

Sipajte pileći bujon i stavite veće komade smrznutog povrća. Pustite da provri, smanjite vatru, a zatim pokrijte posudu poklopcem. Kuvajte 10 minuta, a zatim umešajte preostalo povrće. Pospite spanaćem, poklopite, pa kuvajte još 10 minuta dok se sav bujon ne upije i pirinač ne omekša. Sve dobro promešajte, začinite po ukusu, i servirajte. Uživajte u kari pilavu sa povrćem!

Pročitajte i BRŽI I LAKŠI RECEPT ZA PILAV

BONUS VIDEO:

Kako se prave pilav i domaća supa instagram/zalogaj_mr

StvarUkusa/L.S.