Sastojci:

  • 100 g smrznutog graška
  • ¼ čena belog luka
  • 2 grančice svežeg bosiljka ili nane
  • 30 g pinjola ili indijskog oraha
  • 35 g parmezana
  • maslinovo ulje

Recept za pesto od graška:

Za pesto blanširajte grašak dva minuta u ključaloj vodi. Oljuštite beli luk i izgnječite ga sa prstohvatom morske soli. Natrgajte listove začinskog bilja i dodajte pinjole ili indijski orah. Ocedite grašak i dodajte ga u mešavinu, a zatim sve grubo izmrvite do željene teksture.

Pomešajte rendani parmezan i maslinovo ulje, a zatim promešajte i začinite solju i biberom. Pomešajte sa mešavinom graška i servirajte. Možda ćete želeti  da napravite i domaći pesto sos od rukole

Pročitajte kako se pravi pesto sos od bundevinih semenki

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow rolovana piletina sa pesto sosom

StvarUkusa