Veruje se da, ukoliko konzumiramo po šaku borovnica svakog dana možemo poboljšati celokupno zdravlje organizma. One bogate antioksidantima, vitaminima i mineralima. Imaju veliku primenu i u kulinarstvu, pa tako od njih možemo praviti različite posastice, šejkove, napitke, slatka i džemove.
Ako vam ovo nisu dovoljni razlozi da napravite vino možda vas ubedi činjenica da ono popravlja cirkulaciju i krvnu sliku, leči glavobolju, jača imunitet. A evo kako se pravi.
Sastojci:
- 1 kg borovnica
- 1 kg bobica kleke
- 2 l crnog vina
- 1 l domaće rakije
- 6 kašika meda
- 6 kašika šećera
Priprema:
Najpre operite borovnice i bobice kleke i stavite ih u staklenu teglu. Prelijte ih vinom i ostavite u frižideru 48 sati. Posle dva dana sipajte u teglu i rakiju, med i šećer. Promešajte da se šećer i med rastvore. Ostavite sve da stoji 7 dana. Nakon toga, vino je spremno.
Uzimajte po 2 kašike napitka 3 dana u jutarnjim i u večernjim satima, a zatim napravite pauzu.
Napomena: Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte svog lekara.
Izvor: Stvar ukusa/narodnilijek.com
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem