Veruje se da, ukoliko konzumiramo po šaku borovnica svakog dana možemo poboljšati celokupno zdravlje organizma. One bogate antioksidantima, vitaminima i mineralima. Imaju veliku primenu i u kulinarstvu, pa tako od njih možemo praviti različite posastice, šejkove, napitke, slatka i džemove.

Ako vam ovo nisu dovoljni razlozi da napravite vino možda vas ubedi činjenica da ono popravlja cirkulaciju i krvnu sliku, leči glavobolju, jača imunitet. A evo kako se pravi.

Sastojci:

  • 1 kg borovnica 
  • 1 kg bobica kleke
  • 2 l crnog vina
  • 1 l domaće rakije
  • 6 kašika meda
  • 6 kašika šećera

Priprema:

Najpre operite borovnice i bobice kleke i stavite ih u staklenu teglu. Prelijte ih vinom i ostavite u frižideru 48 sati. Posle dva dana sipajte u teglu i rakiju, med i šećer. Promešajte da se šećer i med rastvore. Ostavite sve da stoji 7 dana. Nakon toga, vino je spremno.

Uzimajte po 2 kašike napitka 3 dana u jutarnjim i u večernjim satima, a zatim napravite pauzu. 

Napomena: Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte svog lekara.

Izvor: Stvar ukusa/narodnilijek.com

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE