Pileća karbonara pasta priprema se za manje od pola sata i zaista je prigladovljiva svačijem ukusu. Možda ćete želeti da isprobate i špagete u sosu od pavlake i belog luka koje obožava ceo svet. Recept za ovu karbonaru je originalni italijanski, ali ako volite, možete da dodate svemu beli krem sos. Evo kako da napravite pileću karbonaru!

Sastojci:

  • 350 g testenine po izboru
  • 4 kriške slanine
  • 3 čena belog luka, zgnječena
  • 220 g pilećih prsa bez kostiju, isečenih na trakice
  • so
  • Sveže mleveni crni biber
  • 4 velika jajeta, umućena
  • 75 g sveže rendanog parmezana, plus još za ukras
  • 10 g sveže seckanog peršuna, plus još za ukras

Recept za pileću karbonaru

9:27
Korak 1

Skuvajte testeninu

Za pileću karbonaru u velikom loncu sa ključalom posoljenom vodom kuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju do al dente. Ocedite, ostavite 120 ml vode za testeninu i vratite u šerpu.

9:31
Korak 2

Pržite slaninu

U međuvremenu, u velikom tiganju na srednjoj vatri, pržite slaninu 5 minuta. Dodajte beli luk i pržite dok slanina ne postane hrskava, još 2 do 3 minuta. Prebacite u činiju i ocedite polovinu masti u tiganju.

9:32
Korak 3

Pržite kockice piletine

Dodajte piletinu u tiganj i pojačajte toplotu na srednje jaku. Začinite obilno solju i biberom i pržite, prevrćući na obe strane, dok više ne bude ružičasta, 10 minuta. Smanjite toplotu na nisku i vratite slaninu u tiganj. Promešajte, zatim dodajte kuvanu testeninu i mešajte dok se ne sjedine.

9:32
Korak 4

Umutite jaja

U maloj činiji umutite jaja, parmezan i peršun i začinite solju i biberom. Sipajte mešavinu jaja preko testenine i mešajte, a zatim dodajte par kašika vode za testeninu dok ne postane kremasto. (Po potrebi dodajte još vode za testenine, po supenu kašiku.) Ukrasite parmezanom i peršunom i odmah poslužite. Servirajte i uživajte u pilećoj karbonari!

Pročitajte i kako se pravi kremasta pasta sa indijskim orasima i artičokama.

BONUS VIDEO

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

 StvaruUkusa/L.S.