Pileća karbonara pasta priprema se za manje od pola sata i zaista je prigladovljiva svačijem ukusu. Možda ćete želeti da isprobate i špagete u sosu od pavlake i belog luka koje obožava ceo svet. Recept za ovu karbonaru je originalni italijanski, ali ako volite, možete da dodate svemu beli krem sos. Evo kako da napravite pileću karbonaru!
Sastojci:
- 350 g testenine po izboru
- 4 kriške slanine
- 3 čena belog luka, zgnječena
- 220 g pilećih prsa bez kostiju, isečenih na trakice
- so
- Sveže mleveni crni biber
- 4 velika jajeta, umućena
- 75 g sveže rendanog parmezana, plus još za ukras
- 10 g sveže seckanog peršuna, plus još za ukras
Recept za pileću karbonaru
Skuvajte testeninu
Za pileću karbonaru u velikom loncu sa ključalom posoljenom vodom kuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju do al dente. Ocedite, ostavite 120 ml vode za testeninu i vratite u šerpu.
Pržite kockice piletine
Dodajte piletinu u tiganj i pojačajte toplotu na srednje jaku. Začinite obilno solju i biberom i pržite, prevrćući na obe strane, dok više ne bude ružičasta, 10 minuta. Smanjite toplotu na nisku i vratite slaninu u tiganj. Promešajte, zatim dodajte kuvanu testeninu i mešajte dok se ne sjedine.
Umutite jaja
U maloj činiji umutite jaja, parmezan i peršun i začinite solju i biberom. Sipajte mešavinu jaja preko testenine i mešajte, a zatim dodajte par kašika vode za testeninu dok ne postane kremasto. (Po potrebi dodajte još vode za testenine, po supenu kašiku.) Ukrasite parmezanom i peršunom i odmah poslužite. Servirajte i uživajte u pilećoj karbonari!
Pročitajte i kako se pravi kremasta pasta sa indijskim orasima i artičokama.
BONUS VIDEO
StvaruUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem