1. Iseckati crni i beli luk, paprike i krastavac. Paradajz iseći na četvrtine i očistiti od semenki.


Sastojci:

2 luka
2 čena belog luka
po 1 žuta i crvena paprika
krastavac
10 koktel paradajza
2 kašike maslaca
100 ml supe od kocke
so, biber
tabasko sos
2 parčeta belog hleba
1/2 veze bosiljka
4 kašike balzamiko sirćeta

2. Zagrejati maslac u šerpi i propržiti luk. Dodati papriku i prodinstati. Dodati krastavac i paradajz, naliti supom, posoliti, pobiberiti, dodati tabasko. Kuvati oko 20 minuta.

3. Skinuti koricu sa hleba i iskidati ga. Supu začiniti balzamiko sirćetom i bosiljkom i umešati hleb. Sve usitniti u blenderu i hladiti dva sata u frižideru.

4. Gaspaćo servirati posut kockicama povrća i ukrašen majoranom, po želji.