U nastavku pročitajte recept za još jednu verziju pileće salate. Ovog puta sa dodatkom šargarepe i paprike. Može da se jede kao obrok salata ili je servirajte kao predjelo na slavi. Jednostavno se pravi, a šta je sve potrebno pročitajte ispod.

  • Sastojci:
  • 1 veća šargarepa
  • 300 g pilećeg filea
  • 1 paprika
  • 80 g majoneza
  • so, biber, šećer
  • 3 čena belog uka
  • ulje
  • 1,5 kašičica sirćeta

Priprema:

Piletinu ispržite. Šargarepu narendajte u jednu činiju pa dodajte sirće, so, biber, malo šećera i gnječen beli luk. Preko toga sipajte zagrejano ulje oko 40 ml pa sve promešajte. Najbolje bi bilo da držite ovako spremljenu šargarepu u frižideru preko noći kako bi lepo upila sve, ali ako nemate vremena može i kraće. Piletinu isecite na kockice pa dodajte u šargarepu. Dodajte i seckanu papriku i majonez. Promešajte i salata je spremna.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE