U nastavku pročitajte recept za još jednu verziju pileće salate. Ovog puta sa dodatkom šargarepe i paprike. Može da se jede kao obrok salata ili je servirajte kao predjelo na slavi. Jednostavno se pravi, a šta je sve potrebno pročitajte ispod.
- Sastojci:
- 1 veća šargarepa
- 300 g pilećeg filea
- 1 paprika
- 80 g majoneza
- so, biber, šećer
- 3 čena belog uka
- ulje
- 1,5 kašičica sirćeta
Priprema:
Piletinu ispržite. Šargarepu narendajte u jednu činiju pa dodajte sirće, so, biber, malo šećera i gnječen beli luk. Preko toga sipajte zagrejano ulje oko 40 ml pa sve promešajte. Najbolje bi bilo da držite ovako spremljenu šargarepu u frižideru preko noći kako bi lepo upila sve, ali ako nemate vremena može i kraće. Piletinu isecite na kockice pa dodajte u šargarepu. Dodajte i seckanu papriku i majonez. Promešajte i salata je spremna.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus