Kapreze je italijanska salata, napravljena od isečene sveže mocarele, paradajza i slatkog bosiljka. Kao i pica margarita ima boje italijanske zastave, a u Italiji se služi kao predjelo i može da se jede u bilo koje doba dana. Salata je dobila ime po ostrvu Kapri, a veruje se da je tamo i prvi put napravljena. U nastavku teksta pročitajte recept za najpoznatiju italijansku salatu sa gustim balzamiko prelivom.
- Sastojci:
- 2 šolje balzamiko sirćeta
- 3 paradajza
- 340 g mocarela sira
- svež bosiljak
- maslinovo ulje
Priprema:
Sipajte balzamiko u šerpu i kuvajte dok se ne zgusne, pa sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Isecite mocarelu i paradajz na kolutove, pa poređajte na tanjir. Stavite svež bosiljak između, pa posolite, pobiberite, prelijte maslinovim uljem i kuvanim balzamikom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus