Mladi luk mnogi jedu u salati, ali i kao prilog uz meso. Međutim, ako volite ukus mladog luka, a želite da probate nešto drugačije mi vam predlažemo da ga ispohujete. Poh se sastoji od aromatičnih začina, piva i brašna, a što je smesa za poh hladnija, to će i mladi luk biti hrskaviji.
- Sastojci:
- mladi luk
- 100 g brašna
- 25 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 250 ml hladnog piva
Priprema:
Isecite krajeve mladog luka, pa ga isecite na trećine. U činiji pomešajte brašno, kukuruzno brašno i začine, pa sipajte pivo. Dobro sjedinite, ako je potrebno dodajte još piva. Uvaljajte luk u smesu i pržite u zagrejanom ulju (što je smesa hladnija to će mladi luk biti hrskaviji).
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem