Tartar sos je umak koji vodi poreklo iz francuske kuhinje. Glavni sastojci su majonez i iseckani kapar, a tartar sos čini svako jelo ukusnijim. Napravite tartar sos kao iz restorana i to vrlo jednostavno! Savršeno ide uz karađorđevu šniclu, krmenadle i pohovano meso.
Sastojci:
- 1/2 šolje majoneza
- 1 kiseli krastavčić
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika kapara
- 1 kašika iseckanog svežeg mirođije
- 1/2-1 kašičica vorčester sosa
- 1/2 kašičice dižon senfa (senf sa celim zrnom)
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
Recept za tartar sos:
Iseckajte krastavčić i kapar. U maloj posudi pomešajte majonez, iseckan kiseli krastavčić, limunov sok, iseckane kapare, mirođiju, vorčester sos i senf. Mešajte dok se sastojci lepo ne sjedine. Začinite tartar sos solju i biberom. Po želji, možete dodati više soli, ukusa ili liumonovog soka. Stavite tartar sos u frižider na 30 minuta. Preporučujemo i recept za domaći tartat sos koji odlično ide uz pohovano meso.
Napomena: Ovako pripremljen tartar sos možete držati u frižideru do 7 dana ukoliko je dobro zatvoren.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus