Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE ČUVENI TARTAR SOS KOD KUĆE: Umak uz koji je svako meso ukusnije

Autor Jelena Knežević

Tartar je sos francuskog porekla koji je popularan širom sveta. Vrlo jednostavno ga možete napraviti i kod kuće.

 Recept za tartar sos Izvor: Shutterstock

Tartar sos je umak koji vodi poreklo iz francuske kuhinje. Glavni sastojci su majonez i iseckani kapar, a tartar sos čini svako jelo ukusnijim. Napravite tartar sos kao iz restorana i to vrlo jednostavno! Savršeno ide uz karađorđevu šniclu, krmenadle i pohovano meso.

Sastojci:

  • 1/2 šolje majoneza
  • 1 kiseli krastavčić
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika kapara
  • 1 kašika iseckanog svežeg mirođije
  • 1/2-1 kašičica vorčester sosa
  • 1/2 kašičice dižon senfa (senf sa celim zrnom)
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera

Recept za tartar sos:

Iseckajte krastavčić i kapar. U maloj posudi pomešajte majonez, iseckan kiseli krastavčić, limunov sok, iseckane kapare, mirođiju, vorčester sos i senf. Mešajte dok se sastojci lepo ne sjedine. Začinite tartar sos solju i biberom. Po želji, možete dodati više soli, ukusa ili liumonovog soka. Stavite tartar sos u frižider na 30 minuta. Preporučujemo i recept za domaći tartat sos koji odlično ide uz pohovano meso.

Napomena: Ovako pripremljen tartar sos možete držati u frižideru do 7 dana ukoliko je dobro zatvoren.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:00
Zapečena piletina u bešamel sosu
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti