Tartar sos je umak koji vodi poreklo iz francuske kuhinje. Glavni sastojci su majonez i iseckani kapar, a tartar sos čini svako jelo ukusnijim. Napravite tartar sos kao iz restorana i to vrlo jednostavno! Savršeno ide uz karađorđevu šniclu, krmenadle i pohovano meso.

Sastojci:

  • 1/2 šolje majoneza
  • 1 kiseli krastavčić
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika kapara
  • 1 kašika iseckanog svežeg mirođije
  • 1/2-1 kašičica vorčester sosa
  • 1/2 kašičice dižon senfa (senf sa celim zrnom)
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera

Recept za tartar sos:

Iseckajte krastavčić i kapar. U maloj posudi pomešajte majonez, iseckan kiseli krastavčić, limunov sok, iseckane kapare, mirođiju, vorčester sos i senf. Mešajte dok se sastojci lepo ne sjedine. Začinite tartar sos solju i biberom. Po želji, možete dodati više soli, ukusa ili liumonovog soka. Stavite tartar sos u frižider na 30 minuta. Preporučujemo i recept za domaći tartat sos koji odlično ide uz pohovano meso.

Napomena: Ovako pripremljen tartar sos možete držati u frižideru do 7 dana ukoliko je dobro zatvoren.

BONUS VIDEO:

Zapečena piletina u bešamel sosu Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa