Domaća paradajz čorba od samo 3 glavna sastojka (puter, luk i paradajz) možda iznenađuje kobinacijom ovih sastojaka, ali oni se mogu kombinovati i zaista se dobija tako baršunasta i ukusna paradajz supa. Možda će vam se dopasti i supa od celog pileta sa knedlama. Evo kako da napravite domaću paradjz čorbu od samo 3 glavna sastojka!

Sastojci:

  • 4 kašike neslanog putera
  • 1/2 velikog luka, isečenog na velike kriške
  • 800 g paradajz pirea
  • 1 ½ šolja vode, povrtnog ili pilećeg bujona
  • 1/2 kašičice morske soli

Recept za domaću paradajz čorbu

15:48
Korak 1

Otopite puter

Za domaću paradajz čorbu prvo otopite puter na srednjoj temperaturi u tiganju. Dodajte kriške luka, vodu, paradajz pire i 1/2 kašičice soli. Pustite da provri. Kuvajte, bez poklopca, oko 40 minuta. Povremeno mešajte i po potrebi posolite.

15:52
Korak 2

Izblendirajte supu

Promešajte čorbu, a zatim začinite po ukusu. Supa ne mora da bude glatka, u redu je da ima teksturu. Kada se prohladi, ubacite sve u blender i izblendirajte.

15:52
Korak 3

Servirajte

Servijarte kao toplo predjelo i uživajte u domaćoj paradajz čorbi od samo 3 glavna sastojka.

Pročitajte inajbolji recept za belu čorbu

BONUS VIDEO

TikTok/lexbabbcpt Supa za mršavljenje

StvarUkusa/L.S.