Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DŽEM OD BRESKVE: Bez konzervansa, sprema se brzo, a najbolje ide uz palačinke (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Zimnica je nezamisliva bez ukusnog domaćeg džema.

 Recept za domaći džem od breskve.png Izvor: Printscreen/Youtube/Subham's Kitchen

Savršen džem za leto - iskoristite sezonu bresaka i pripremite ukusnu mazalicu. Mere su za jednu teglu, a vi povećajte shodno tome koliko tegli želite.

Bilo da ga mažete na hleb ili ga koristite za palačinke i druge poslastice ovaj džem ćete uvek rado koristiti.

Sastojci:

  • 5 bresaka
  • 1 šolja šećera
  • sok od pola limete

Priprema:

Operite i ogulite breskve. Isecite ih na male komade i uklonite koštice. Ostavite jednu breskvu po strani (nju iseckajte na baš sitne kockice) i napravite pire od preostalih. Sipajte pire u činiju. Uzmite šerpu i dodajte pasiranu breskvu i šećer i stavite na šporet na srednju vatru. Pustite da se šećer otopi i kuvajte 5 minuta na srednjoj vatri. Kada počne da bubri, dodajte sok od limete i dobro promešajte. Posle 5 minuta kuvanja u nju dodajte seckanu breskvu i dobro promešajte. Kuvajte ga još 5 minuta. Kada počne da se zgušnjava, uklonite penu koja se stvorila na vrhu. Nakon nekoliko minuta će postati sjajna sa gustom konzistencijom. Isključite ringlu i ostavite da odstoji 5 minuta. Sada sipajte džem u sterilizovanu teglu i ostavite da se ohladi. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi nekoliko sati, a zatim zatvorite poklopac i stavite u frižider. Možete ga čuvati 3-4 nedelje u frižideru.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti