Premda se čini da je testenina laka za pripremu i da je samo potrebno ubaciti rezanca u proključalu vodu i kuvati ih pet minuta, varate se. U izobilju saveta kako pravilno pripremiti testenu, mi vam nudimo tajne savršeno spremljenih špageta.

1. Kuvajte testeninu u slanoj vodi. Koliko ćete soli koristiti, zavisi od vas odnosno koliko kalijuma želite u vašoj ishrani. Ali čak i malo soli može napraviti značajnu razliku u ukusu, s obzirom da se voda, u kojoj se kuva testenina, koristi da sos bude još ukusniji.

Pogledajte i Ne bacajte vodu od paste

2. Dok se testenina kuva, zagrejte paradajz sos u velikom tiganju.  Kuvajte na tihoj vatri, dok se prave sitni mehurići. Malo će se zgusnuti što je dobro, jer ćemo više tečnosti dodati u sledećem koraku.

3. Kada je otprilike ostao minut da se testenina skuva onako kako biste želeli, izvadite rezanca iz vode hvataljkom i stavite ih u tiganj s paradajz sosom, zajedno sa 1⁄4 ili 1⁄2 šoljice vode u kojoj se kuvala testenina (količina vode zavisi od toga koliko želite da napravite). Mešajte sve zajedno i povećavajte temperaturu toliko da tečnost nestane, a da se testenina potpuno skuva. Ovaj korak je zapravo ključ svega. To je tačka u kojoj će testenina upiti ukus sosa, ispuštajući skrob koji će obogatiti njegov ukus. Kuvajte dok testenina ne bude gotova, a sos se potpuno ne sjedini sa rezancima.

Pogledajte i Testenina – izvor energije

4. Sklonite posudu sa ringle i dodajte sveže začine po želji. Pustite da se mešavina ohladi samo na trenutak, pa dodajte parmezan i samo malo putera. Najbolje je da narendate i sir, tako da se brzo i ravnomerno topi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: cookinglight