Interesantno je da vam za pripremu ovog čokoladnog sladoleda nisu potrebna jaja.

Sastojci:

150 ml zaslađenog kondenzovanog mleka

3 kašike nezaslađenog kakaa (24 g)

1 šolja slatke pavlake (240 ml)

Pogledajte i Kako da napravite kondenzovano mleko 

Priprema:

Najpre pomešajte kondenzovano mleko i kakao, umutite i ostavite sa strane.

Zatim mikserom dobro umutite slatku pavlaku, pa sastavite obe smese i ručno ih dobro pomešajte.

Prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje, zatvorite poklopcem ili kuhinjskom folijom i odložite u zamrzivač na šest sati ili preko noći.

Ako ne možete da nabavite kondenzovano mleko, možete ga sami pripremiti, evo kako.

Pogledajte i Napravite dijetalan sladoled za samo nekoliko minuta

Uzmite litar običnog mleka, sipajte ga u šerpu i kuvajte na umerenoj vatri dok se količina ne smanji na polovinu.

Pri tome morate mešati kako ne bi zagorelo i povremeno skidati penu.

Na kraju dodajte jednu kesicu burbon vanilin šećera, 1/2 kašičice ekstrakta vanile i 150g šećera.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Doznajemo