Kada nemate dovoljno vremena da se posvetite pripremi jela, ovi saveti vam mogu biti dragoceni.
1. Ubrzajte kuvanje testenine, pa u lonac na šporetu ulijte vodu prethodno zagrejanu u ketleru (aparatu za kuvanje vode).
2. Kada recept traži puter sa sobne temperature, tvrdi blok maslaca narendajte i tako pospešite otapanje.
Pogledajte i 5 trikova za čistu i mirišljavu kuhinju
3. Skuvan pirinač možete zalediti u manje porcije, pa pre konzumiranja nakratko zagrejati u mikrotalasnoj rerni.
4. Kada vam je potreban paradajz za umak poslužite se konzerviranim pelatima ili gotovom salsom i tako skratite vreme pripreme koje biste inače potrošili na blanširanje, guljenje kožice i rezanje crvenih plodova.
Pogledajte i Jednostavni trikovi za sočno pečeno pile
5. Ne podgrevajte ostatke hrane, već ih pretvorite u novo jelo. Ostatke umaka od mesa i povrća, na primer, možete staviti u keramičku posudu, preko njih staviti lisnato testo, pa ispeći poput slane pite.
6. Nemate vremena za pripremu umaka? U mikseru napravite zeleni pesto od struka svežeg peršuna, limunovog soka, soli i maslinovog ulja za samo minut ili dve, pa prelijte preko povrća, mesa ili ribe.
7. Pileće belo meso isecite na tračice, ispržite u voku dva do tri minuta i tako skratite njihovu termičku obradu, a neće izgubiti ukus.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus