Marinirajte govedinu
Mariniranjem u pivu, govedini možete dodati još jedan sloj ukusa koji će istodobno uništititi neke od loših hemikalija koje se mogu stvoriti na mesu za vreme roštiljanja.
Operite kosu
Pomešajte pivo sa malo destilovane vode i omiljenim eteričnim uljem i imaćete tečnost koja će vašu dosadnu, ispranu kosu pretvoriti u sjajnu i hidratantnu grivu.
Pogledajte i 7 neverovatnih namena piva
Kontrolišite štetočine u vrtu
Ostavite blizu bilja pivo u niskom posuđu, i imate organski način trovanja štetočina koje će biti dobar plen pticama.
Ispolirajte činije
Neka se dobro namoče u pivu, a zatim ih izribajte i biće kao nove.
Koristite ga za spavanje
Ali ne na način da se napijete i zaspite. Umesto toga operite jastučnice u vodi u koju ste pre toga dodali malo piva, i pustite da vas miris omami u svet snova.
Pogledajte i 10 najpopularnijih piva na svetu
Ublažite bolne mišiće
Ako imate pivo u limenci, zamrznite ga i iskoristite za hlađenje upaljenih mišića.
Okupajte se
Pomešajte omiljeno pivo sa sapunom na bazi maslinovog ulja, i nastavite s kupanjem. Što duže ostanete u kadi, to će vam posle biti mekša i nežnija koža.
Ispecite hleb
Pivo i hleb kao da su stvoreni jedno za drugo. Imaju iste osnovne sastojke, a gljivice iz piva pomoći će u dizanju hleba. Iako će alkohol, nažalost, ispariti, moći ćete da osetite njegov ukus u tragovima.
Pogledajte i Pivo vam može pomoći da smršate
Osvežite travnjak
Malo pošpricajte pivo po travnjaku jer će fermentirani šećer pripomoći rastu, a kiselina će ubiti sve loše što bi moglo da raste na travi.
Opustite prečvrsto pričvršćene šrafove
Mehurići iz piva će ukloniti rđu s metala. Polijte ga s pivom i nakon što se neko vreme bude namakalo, iznenadićete se kako se lako odvija.
Očistite nakit
Kao i činije, i nakit možete natopiti u pivu kako bi mu vratili onaj stari sjaj.
Pogledajte i 8 blagodeti piva
Rešite se mrlja
Ako vam na tepih tokom večeri kapne crno vino, samo preko mrlje polijte pivo i počnite s čišćenjem. Jedino na šta treba pripaziti jeste da nakon čišćenja iz tepiha izvučete miris piva.
Ispecite pile na limenki piva
Ovo jelo je sjajno jer pre nego što počnete morate otpiti pola limenke. Zatim pecite na roštilju pile nataknuto naglavačke na limenci. Nakon nekog vremena piletina će biti vlažna i puna ukusa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: Cafe.ba
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem