Pilav treba da se pravi od celog pileta i redovno da se zaliva bujonom, kako bi ostao sočan. Ali, danas ga domaćice često prave samo od belog mesa, koje je samo po sebi suvo i treba mu dosta tečnosti kako bi sačuvao sočnost. Ako se kojim slučajte desi da vam je pilav suv, ništa ne brinite, imamo rešenje za vas. Postoje mnogi razlozi zašto pilav nije uspeo, a neki od njih su da pirinač nije mogao lepo da se skuva, da nema dovoljno tečnosti, kao što su ulje ili bujon ili da se previše pekao.

Postoje tri načina kako možete da poravite čuveno jelo i da spasite ručak. Ne morate da bacate, samo ispratite sledeće korake.

PRVI NAČIN: U vruć pilav dodajte bujon od piletine i ostavite da se krčka na laganoj temepraturi još nekoliko minuta.

DRUGI NAČIN: Propržite luk, dodajte vodu, a onda ovu smesu sipajte u pilav, pa pecite na tihoj temepraturi poklopljeno još 25 minuta.

TREĆI NAČIN: U vreloj vodi razmutite 1-2 kašike paradajz pirea, pa sipajte u jelo i ostavite još malo da se peče. Ključalu vodu možete da zamenite bujonom.

Ako želite da napravite ukusan i sočan pilav predlažemo vam da korisite celo pile, jer je masnije i pirinač će se lepše skuvati. Redovno ga zalivajte bujonom jer je bitno da bude masno, može da posluži i ulje, ali bujon je zdraviji. Kada poređate meso i pirinač, prelijte vodom tako da pokriva sve i da ima više za 2,5 cm.

Izvor: Stvar ukusa