1. Očistiti višnje. Umutiti maslac sa 100 g šećera, vanilin šećerom i sokom od limuna. Razdvojiti žumanca i belanca pa umešati žumanca u umućeni maslac. Dodati griz, prašak za pecivo i prašak za puding.


Sastojci:

500 g višanja
kilogram švapskog sira
125 g mekanog maslaca
200 g šećera
kesica vanilin šećera
4 kašike soka od limuna
4 jajeta
4 kašike griza
1/2 kesice praška za pecivo
1 kesica pudinga od vanile
1 kašika šećera u prahu

2. Umutiti belanca sa ostatkom šećera. U masu sa žumancima umešati višnje, sir i na kraju sneg od belanaca. Sipati u nauljeni kalup za torte (prečnika 26 cm) i peći 70 minuta na 175 stepeni, pokriti eventualno tokom pečenja. Ostaviti da odstoji u kalupu oko 30 minuta pa izvaditi i posuti pre serviranja šećerom u prahu.