Sastojci:
- 200 g mladog luka
- 50 g mladog belog luka
- 50 g peršuna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica meda
- 1 kašika limunovog soka
- 3 kašike biljnog ulja
Priprema:
Sačuvajte miris i svežinu leta tokom cele zime uz ovaj jednostavan i ukusan sos od mladog luka, belog luka i peršuna. Pripremite ga brzo i čuvajte u teglicama ili zamrznite za kasnije – idealan je za dodavanje jelima i sosovima kad god poželite.
Operite 200 g mladog luka, 50 g belog luka i 50 g peršuna, pa ih osušite. Iseckajte mladi luk ne baš sitno, a beli luk i peršun sitno. Stavljajte zelenilo postepeno u blender i sameljite ga. Dodajte 1 kašičicu soli, 1 kašičicu meda i 1 kašiku limunovog soka. Sipajte 3 kašike biljnog ulja i sve dobro izblendajte u glatku pastu. Prebacite u čiste i suve tegle.
Ovaj sos čuva sve vitamine i mirise leta, idealan je za zimsku trpezu.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini