Hrskava mirisna slanina je sinonim za jak, ukusan doručak, naročito ako su u kombinaciji i jaja. Pogledajte kako da pripremite slaninu na šporetu, u rerni i mikrotalasnoj rerni, piše allrecipe.com.
Pržena slanina. Najjednostavniji način pripreme slanine je u tiganju. Na taj način ćete lako odrediti kada je slanina gotova, kada je treba okrenuti na drugu stranu, a miris koji se širi kuhinjom još više će otvoriti vaš apetit. Najbolje je da slaninu prirpemate u tiganju sa visokim ivicama kako biste izbegli preterano prskanje i prljanje šporeta i kuhinje. Ovaj ukusan mesni proizvod pripremite na umerenoj temperaturi, a s obzirom da će se tokom prženja smanjiti, slobodno stavite više slanine u tiganj. Koristeći hvataljke, često okrećite slaninu. Kada je slanina ispržena, izvadite je i stavite na papirni ubrus da se iscedi višak masnoće.
Slanina iz rerne. Ako planirate da pripremite dosta slanine, najbolje je da je prirpemate u rerni. Rernu uključite na 200 stepeni da se zagreje. Uzmite malo dublji plh i na dno stavite aluminijumsku foliju, pa preko stavite rešetku za pečenje. Rešetka će omogućiti slanini da se lepo ispeku izdignute i da ne plivaju u svojoj masnoći. Ali neće biti veći problem i ako nemate rešetku. Stavite slaninu u zagrejanu rernu i okrenite je nakon otprilike 10 minuta. Vreme pripreme zavisi od debljine slanine, ali i od vašeg ličnog ukusa - da li volite hrskavu slaninu ili ne. Ispečenu slaninu stavite na papirni ubrus da se iscedi višak masnoće. Ovaj način pripreme ima još jednu prednost - kada se masnoća ohladi, samo zgužvajte aluminijumsku foliju i bacite je.
Slanina pripremljena u mikrotalasnoj rerni. Prekrijte tanjir papirnim ubrusima u nekoliko slojeva, pa preko stavite 4-6 režnjeva slanine i zatim sve prekrijte sa još dva sloja ubrusa. Zagrevajte u mikrotalasnoj rerni na jakoj temperaturi oko dva minuta, a potom izvadite da proverite da li je slanina gotova. Nekoliko puta ponavljajte postupak zagrevanja i proveravanja slanine, a čitav rproces ne bi trebalo da traje duže od pet minuta.
Prijatno!
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu