Pored toga što je fizički zahtevno, čišćenje rerne ne volimo zbog hemikalija kojima smo izloženi.
Ako rerna, nakon prljanja nije odmah izribana, stvara se tvrdokorna masnoća.
Ali sada možete brzo i lako da očistite prljavu i masnu rernu bez hemikalija.
Kako očistiti rernu bez hemije?
Potrebno vam je:
-obična soda bikarbona
-alkoholno sirće
Postupak:
Za početak uključite svoju rernu na 250 stepeni.
U vatrostalnu posudu ili drugu odgovarajuću posudu sipajte 4-5 kašika sode bikarbone i zalijte s vodom, otprilike 1 litar. Stavite to u rernu, zatvorite i ostavite na 30-40 minuta.
Isključite rernu i ostavite da se ohladi. Masnoća iz unutrašnjosti rerne će omekšati. Poprskajte sada rernu i staklo s 9% -tnim alkoholnim sirćetom. Ostavite da deluje još 20-ak minuta i onda prebrišite rernu.
Ako vaša rerna nije bila u totalno zapuštenom stanju, trebalo bi da posle ovog postupka, sjaji od čistoće.
Ako imate baš očajnu situaciju, učinite sledeće:
Namočite staklo vodom, pospite ga sodom bikarbonom i limuntusom. Ostavite da deluje desetak minuta. Otkinite komad aluminijske folije, izgužvajte (napravite lopticu) i s njom izribajte staklo.
Aluminijska folija odlično riba sve staklene površine, ostavlja ih bez ogrebotina.
Posle prebrišite vlažnom krpom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: stvarukusa / Uspešna žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus